About

Paraga24.blogspot.gr ~ Προγνωστικά - Ειδήσεις - Σχόλια - Κουτσομπολιό ~ On Line Score - Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων - Πρόγραμμα TV - Ειδήσεις ~ Paraga24.blogspot.gr

paraga24@blogspot.gr

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

«Respect»


Μία εικόνα χίλιες λέξεις. Η Έβερτον δεν αφήνει σε κανέναν να ξεχάσει τα θύματα του Χίλσμπορο και με μία... αθόρυβη ενέργεια προκάλεσε τον σεβασμό των φίλων της Λίβερπουλ.

Η σημερινή μέρα (12/09) θα μείνει στην ιστορία όχι μόνο στις μνήμες των φίλων της Λίβερπουλ αλλά και ολόκληρου του ποδοσφαιρικού κόσμου. Επιτέλους, έπεσε φως σε μία από τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές τραγωδίες, με τις οικογένειες των θυμάτων του Χίλσμπορο να δικαιώνονται μετά από 23 ολόκληρα χρόνια, όταν 96 ψυχές έχασαν τότε τη ζωή τους. Όταν 96 «θυσιάστηκαν» για να αλλάξει για πάντα το αγγλικό ποδόσφαιρο.

Αυτή η τραγωδία επηρέασε τόσο πολύ το αγγλικό ποδόσφαιρο, που φυσικά δεν χωράνε αντιπαλότητες. Τέτοιες ημέρες είναι που τα πάντα μοιάζουν να... σταματούν, που η στενοχώρια καλύπτει τα πάντα, που το αίσθημα δικαιοσύνης ενώνει. Δεν είναι μία ομάδα που θρήνησε τα θύματα, αλλά μία πόλη. Μία πόλη που μπορεί να χωρίζεται σε δύο... στρατόπεδα, όμως παραμένει ενωμένη στη δικαιοσύνη που δεν αποδόθηκε ποτέ... Αυτό που μοιάζει ανθρώπινο και λογικό, όμως στις μέρες μας σπάνια το βλέπουμε. Μία ενέργεια που έγινε τόσο... αθόρυβα κι όμως ήταν ικανή να κάνει τη διαφορά.

Η Έβερτον αποφάσισε σε αυτή την ιστορική ημέρα, όχι να τιμήσει τα θύματα, αλλά να μην αφήσει σε κανέναν να ξεχάσει... Στη βιτρίνα της μπουτίκ των «ζαχαρωτών» φιγουράρει μία φανέλα της ομάδας χωρίς όνομα. Αντ' αυτού γράφει «θυμόμαστε τους 96», ενώ στον επίσημο λογαριασμό της Έβερτον στο twitter δημοσιεύτηκε το μήνυμα: «η Έβερτον καλεί όλους τους εβερτόνιανς να «θυμηθούν τους 96» την ημέρα που επιτέλους τα έγγραφα της τραγωδίας του Χίλσμπορο δόθηκαν στις οικογένειές τους».

Φυσικά, η φωτογραφία και το status έκαναν πάταγο και χιλιάδες οπαδοί της Λίβερπουλ είπαν το «ευχαριστώ» με τον δικό τους τρόπο. Με μία απλή και συνάμα πολύ δυνατή λέξη, «RESPECT». Ο σεβασμός, λοιπόν, είναι κάτι που κερδίζεται και τα «ζαχαρωτά» τα κατάφεραν. Μία εικόνα χίλιες λέξεις...
gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Στηρίζουμε τον σύλλογο ΠΝΟΗ ΕΛΠΙΔΑΣ για το υπέροχο έργο του.

Soccer Ball 4